2009-08-25 15:58:56• hírek • Parajdi Andrea

Felfrissítik a kopott falakat

Július elején kezdték, augusztus végére befejezik a Szatmár Megyei RMDSz székház felújítását. A modernizálás alatt belső renoválást végeznek, meszelnek, illetve újrafestik a nyílászárókat is.

-Szükség volt a beltér korszerűsítésére, hiszen az évek alatt megkoptak a falak. Korábban egy fakó környezet fogadta a hozzánk érkezőket, most arra törekszünk, hogy az itt-dolgozók és az ügyek intézésért betérő lakóknak is kellemesebb környezetet tudjunk biztosítani - mondta Veres Norbert, az RMDSz székház igazgatója.

Az RMDSz immár 19 éve lakja a Mihai Viteazul utcai székházat, ahol azóta is zajlik a munka az ingatlan minden zugában. Amellett, hogy az épület 12 ezer RMDSZ tag székházaként működik, otthont ad a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek, a Szatmári Magyar Diákszövetségnek, az Identitas Alapítványnak, a Szent István kör rendszeres előadásainak és Erdei D.István parlamenti képviselő képviselői irodájának is. Mindezek mellett egy státusziroda is működik az épületben, ahol a magyar igazolvány -kérelmeket, és az iskolaalapítványi ügyeket lehet elintézni, sőt kárpótlási ügyek intézéséért is ide kell betérni.

Az RMDSz székházban egy Pince Klub is működik, ahol iskola után a fiataloknak biztosítanak különböző sportlehetőségeket -sakk, pingpong, csócsó - , illetve internet hozzáférést.

Ahogyan azt Veres Norberttől, az RMDSZ székház igazgatójától megtudtuk egyenlőre a beltéri korszerűsítés volt sürgető, így arról még nincsenek egyeztetések, hogy az épület külső homlokzata új pompát kaphat-e a jövőben.


Belső renoválást végeznek a Szatmár Megyei RMDSz székházában.
Belső renoválást végeznek a Szatmár Megyei RMDSz székházában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: